Κέρδη στις ασιατικές αγορές

Κέρδη σημειώνουν οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές λαμβάνοντας ώθηση από το χθεσινό τριπλό ρεκόρ στην Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μπορέσουν τελικά να περάσουν το πολυσυζητημένο φορολογικό νομοσχέδιο. Μάλιστα χθες ο τεχνολογικός Nasdaq έφτασε μια ανάσα από τις 7.000 μονάδες, επίπεδο το οποίο κατάφερε να σπάσει ενδοσυνεδριακά.

Μιλώντας σε διάφορες κυριακάτικες τηλεοπτικές εκπομπές, ο υπουργός Οικονομικών Steve Mnuchin είπε πως “δεν έχει καμία αμφιβολία” ότι το φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων θα καταφέρει να φτάσει στο Οβάλ Γραφείο για υπογραφή. Ωστόσο, η πλειοψηφία του κόμματος παραμένει ισχνή με 52 έδρες έναντι 48. Ο Γερουσιαστής John McCain της Αριζόνα αναμένεται να χάσει την ψηφοφορία για λόγους υγείας.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με πτώση 0,15% αν και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και εταιρείες λιανικής κατέγραψαν κέρδη με την Mitsubishi να υπεραποδίδει έναντι ανταγωνιστριών της με κέρδη 2,13%.

Στην Σεούλ ο Kospi υποχώρησε κατά 0,13%, ενώ στο Σίδνεϋ ο S&P ASX 200 σημείωσε κέρδη της τάξης του 0,54%. Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 1,1%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο 0,86%. Σε θετικό έδαφος με κέρδη 0,72% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Στην αγορά συναλλάγματος τοπ δολάριο κινείται σταθεροποιητικά έναντι του ιαπωνικού γεν στα 112,53 γεν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα