Κέρδη για τις ευρωαγορές κόντρα στις πρωτύτερες ανησυχίες

Κοντά στα υψηλά της ημέρας τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές άφησαν κατά μέρος τις ανησυχίες που πυροδότησαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, κάνοντας focus στις θετικές ειδήσεις από το “μέτωπο” των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,17%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που γνώρισε νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης, οπότε και επικράτησε νευρικότητα, στον απόηχο των καλύτερων των εκτιμήσεων μάκρο για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Οι αγορές ανησυχούν για την επίδραση που μπορεί να έχει ο υψηλότερος του προβλεπόμενου πληθωρισμός στη νομισματική πολιτική που ακολουθεί η Federal Reserve. Ήταν μάλιστα αυτές οι ανησυχίες που οδήγησαν στο πρόσφατο παγκόσμιο sell-off, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις την προηγούμενη εβδομάδα, υπό τον φόβο μιας ενδεχομένως ταχύτερης σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ.

Στα ταμπλό των ευρωαγορών, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,63%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,14% και ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,20%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε “άλμα” 1,88%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 0,29% και ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύθηκε κατά 1,03%.

Ο τομέας των media γνώρισε τις καλύτερες επιδόσεις σήμερα, με τη μετοχή της Sky να είναι από τους “κερδισμένους” της ημέρας, γνωρίζοντας ράλι 2%.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Credit Suisse ανακοίνωσε ζημίες 1,1 δισ. δολ. για το 2017, ωστόσο τα μεγέθη της ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων, ωθώντας τη μετοχή της τράπεζας 3,5% υψηλότερα.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Coca-Cola HBC διαμορφώθηκε κοντά στην “κορυφή” του Stoxx 600, με “άλμα” 6%, έπειτα από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα έτους.

Παράλληλα, η Credit Agricole παρουσίασε αύξηση 33% στα κέρδη δ’ τριμήνου, με τη μετοχή της να χάνει όμως 3%, ενώ “βουτιά” 4,5% κατέγραψε η μετοχή της H&M, καθώς η εταιρεία απογοήτευσε τους επενδυτές με τις προβλέψεις της για πτώση των πωλήσεων το 2018.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα