Κάλεσμα στον αραβικό κόσμο για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας κατά την εναρκτήρια ομιλία του σήμερα το πρωί στην Ευρω-Αραβική Διάσκεψη τόνισε τον σημαντικό ρόλο της χώρας μας σαν περιφεριακό κόμβο και κάλεσε τον αραβικό κόσμο για επενδύσεις.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε εμφατικά πως ο αραβικός κόσμος πρέπει να αποφασίσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα. «Υπάρχει η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης» και αυτό δεν το δείχνουν μόνον οι αριθμοί, είπε ο κ. Τσίπρας, για να υπενθυμίσει πως η Ελλάδα «αποτελεί μια κρίσιμη γεωπολιτικά χώρα και ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».

Στη συνέχεια επισήμανε πως η Ε.Ε. μπορεί να αναβαθμίσει τον ρόλο της μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό χώρο. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αναβαθμίσει τον διεθνή της ρόλο μόνο αν συνεργαστεί με τον αραβικό κόσμο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και στην Υεμένη, με αποφασιστικότητα, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και παράλληλα μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος“, τόνισε.

“Πολλές από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην Ευρώπη μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη Μεσόγειο και μέσω της ενδυνάμωσης των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο“, είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Καθίσταται σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την ταχεία επανέναρξη αξιόπιστων συνομιλιών για το Παλαιστινιακό, με στόχο μια δίκαιη λύση στη βάση των δύο κρατών που συνυπάρχουν με ασφάλεια, με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους επί τη βάσει των συνόρων του 1967, με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα. Μια θέση που σταθερά η ελληνική πλευρά διατυπώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια“.

Παράλληλα, σημείωσε πως η χώρα μας έχει ιστορικούς δεσμούς με τον αραβικό κόσμο και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική συνανάπτυξη, τη συνεργασία και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα