Θ.Δρίτσας:«Να συγκροτήσουμε το σχέδιο απεμπλοκής από αυτήν την ήττα»

28.1.2015_Θεόδωρος-Δρίτσας-Η-ιδιωτικοποίηση-του-ΟΛΠ-σταματάει-εδώ

Ο Θεόδωρος Δρίτσας  μιλώντας στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να μην αφεθεί καμία χαραμάδα στην όλη διαδικασία του κόμματος που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους αντιπάλους με στόχο ατομικές υπονομεύσεις.

Παράλληλα,απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να μην επιμείνει  στην τελική του πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα.Ο κ.Δρίτσας τόνισε ” Το κρίσιμο ζήτημα που έχουμε να απαντήσουμε είναι αν η ήττα και το αδιέξοδο που έχουμε φτάσει είναι πραγματικό ή όχι”ενώ πρόσθεσε ”Το γεγονός ότι η διαδρομή των τελευταίων χρόνων έχει φτάσει σε αυτή τη γραμμή συμβιβασμού, είναι το απόλυτο αδιέξοδο ”.

Επίσης,ο κ.Δρίτσας είπε”Αυτό το τριετές πρόγραμμα είναι αδύνατον να το σηκώσει στις πλάτες της η αριστερά. Τα μνημόνια δεν ήταν μόνο οι εποπτευόμενες κατευθύνσεις, ήταν η αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κεφαλαίου. Είναι η διέξοδος της νεοφιλελεύθερης χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, όχι της δικτατορίας του ευρώ.”ενώ πρόσθεσε”Όμως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε γιατί ακριβώς είμαστε ηττημένοι.Δεν είναι ο Σόιμπλε ή η Μέρκελ που μας εκβιάζουν, αυτούς τους παλεύουμε. Η ίδια η πραγματικότητα είναι που μας εκβιάζει, η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε από την ήττα. Πάρα πολλοί/ες ξεφεύγουμε από αυτήν την αδυσώπητη αλήθεια. Εγώ δεν μπορώ να ξεφύγω”τόνισε.

Καταλήγοντας, είπε ”Χωρίς fast-track κομματικές διαδικασίες, να συγκροτήσουμε το σχέδιο απεμπλοκής από αυτήν την ήττα”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα