Θυελλώδες δημοτικό συμβούλιο για τον Ψινάκη (βίντεο-φωτό)

Θυελλώδης είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Μαραθώνα με 25 από τους 32 δημοτικούς συμβούλους να ζητούν την παραίτηση του Ηλία Ψινάκη για λόγους ευθιξίας καθώς ο νόμος δεν τους δίνει «τη δυνατότητα οιασδήποτε μορφής καθαίρεσης ενός δημάρχου από τα καθήκοντά του».

Ωστόσο, ο κ. Ψινάκης επέλεξε να μη δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση η οποία εξελίσσεται παρουσία κατοίκων.

Την ίδια ώρα, στο ψήφισμα που κατατέθηκε οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι χαρακτηρίζουν τον Ηλία Ψινάκη «ανεπιθύμητο», «ανίκανο» και «άκρως επικίνδυνο ακόμη και για τη σωματική υγεία των πολιτών του Δήμου».

Σημειώνεται πως στους «25» συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί που εξελέγησαν με την παράταξη Ψινάκη οι οποίοι κατακεραυνώνουν τον δήμο «ανοχύρωτο και έρμαιο».

«Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα λογοδοτώ σε αυτούς που απώλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους, τα σπίτια τους, τις περιουσίες τους, την αίσθηση της ασφάλειας», τόνισε ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης, με αφορμή τις επικρίσεις που δέχεται στον απόηχο των φονικών πυρκαγιών της ανατολικής Αττικής. Το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο κ. Ψινάκης κατέθετε για περισσότερες από δύο ώρες στην εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται για τα αίτια των πυρκαγιών.

«Μόνο προβλήματα και εμπόδια θα προκαλέσει η πληγή του διχασμού. Δεν θα ακολουθήσω αυτόν τον αδιέξοδο και καταστροφικό δρόμο», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ψινάκης που κάνει λόγο για ενότητα ώστε να μαθευτεί η αλήθεια χωρίς διαπόμπευση και ανθρωποφαγία.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα