Θετικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες την Τρίτη παρά τις απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση χθες στην Wall Street εν μέσω πτώσης των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,86% ή 190,08 μονάδες και έκλεισε στις 22.278,12 μονάδες. Ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε αύξηση 1,08%, ή 18,96 μονάδες, για να κλείσει στις 1.769,75 μονάδες.

Με άνοδο έκλεισε στο μεταξύ και ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1,86%. Σημαντική άνοδο και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που ενισχύεται κατά 0,94%. Αντίθετα, ήπια πτωτικά κατά 0,4% κινείται ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με αναλυτές, το επενδυτικό κλίμα στις ασιατικές αγορές επηρεάστηκε από πλήθος παραγόντων, όπως οι υψηλότερες αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, τα ανάμικτα εταιρικά αποτελέσματα, την ισχυρή ανάπτυξη στις ΗΠΑ και την άμβλυνση των ανησυχιών για τις κυρώσεις στην ρωσική Rusal.

Υπενθυμίζεται ότι με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας ο Dow Jones, συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής ενόψει ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα