Θετικές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή ανακτώντας μέρος των χθεσινών τους απωλειών λαμβάνοντας στήριξη από την Wall Street. Το αμερικανικό χρηματιστήριο επέστρεψε σε επίπεδα ρεκόρ χθες μετά από τις απώλειες της συνεδρίασης της Τετάρτης, η οποία και σηματοδοτεί την πρώτη ημέρα του 2018 που και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με 0,29%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε οριακά κατά 0,06%, ενώ ο ASX 200 ενισχύεται οριακά κατά 0,04%.

Θετικά πρόσημα στην Κίνα με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,2%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,71%. Κέρδη 0,68% σημειώνει το χρηματιστήριο της Ταιβάν, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα κερδίζει 0,34%.

Στα μάκρο της ημέρας, μικρότερη του αναμενόμενου ήταν η αύξηση των κινεζικών εξαγωγών το Δεκέμβριο, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία για 10ο συνεχόμενο μήνα λόγω της ισχυρής παγκόσμιας ζήτησης για κινεζικά αγαθά.

Οι εισαγωγές στον μεγαλύτερο αγοραστή εμπορευμάτων παγκοσμίως ωστόσο, μειώθηκαν σημαντικά, δίνοντας τέλος σε 11 συνεχόμενους μήνες διψήφιων κερδών. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 10,9% το Δεκέμβριο σε σχέση με το περασμένο έτος, μετά από αύξηση 12,3% το Νοέμβριο, όπως ανέφερε η γενική διεύθυνση τελωνείων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα