Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές λαμβάνοντας ώθηση και από το χτεσινό θετικό κλείσιμο της Wall Street. To επενδυτικό κοινό επικεντρώνεται αυτή την εβδομάδα στις συζητήσεις των Αμερικανών και Κινέζων αντιπροσώπων για τις εμπορικές διαφορές των δύο χωρών.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,19%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 1,38% και ο Shenzhen Composite ενισχύεται κατά 1,50%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,54%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με άνοδο 1,09%.Από τις μετοχές ξεχώρισαν η Samsung Electronics η οποία ενισχύθηκε κατά 2,17% όπως επίσης και η SK Hynix κατά 4,28% και η LG Electronics κατά 0,8%. Στον αντίποδα βρέθηκε η μετοχή της Hyundai Motor η οποία έκλεισε με πτώση 1,6%.

Ο STI της Σιγκαπούρης υποχωρεί κατά 0,01%, πτώση 0,96% κατέγραψε ο S&P/ ASX 200 της Αυστραλίας ενώ ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά κατά 0,10%.

Πάντως χτες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν περιμένει να σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα αυτή την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ενώ κατηγόρησε την Κίνα και την Ευρωζώνη ότι χειραγωγούν τα νομίσματα τους, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε παράλληλα ότι δεν έχει “ένα χρονοδιάγραμμα” για τον τερματισμό της εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με δημοσίευμα της Wall Street Journal από την προηγούμενη εβδομάδα σύμφωνα με το οποίο ΗΠΑ και Κίνα έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συνομιλιών με στόχο την επίλυση της διαμάχης μέχρι το Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα