Θετικά πρόσημα σήμερα στις ασιατικές αγορές

Θετικό κλίμα κυριαρχεί σήμερα στις ασιατικές αγορές, τροφοδοτούμενο από το τέλος του τριήμερου shutdown στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα οι επενδυτές επεξεργάζονται την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,3% με τις εταιρείες τεχνολογίας και τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη.

Κατά την διήμερη συνεδρίασή της που ολοκληρώθηκε την Τρίτη, η Τράπεζα της Ιαπωνίας αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που δεν ανέμεναν κάποια αλλαγή πολιτικής. Μετά την απόφαση, το δολάριο υποχώρησε έναντι του γεν στα 110,56 γεν.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,97%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε κέρδη ύψους 1,51%. Ανοδικά κατά 0,09% κινείται και το χρηματιστήριο της Ταϊβάν, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφει κέρδη 1,38%. Σε ανοδική τροχιά με κέρδη 0,75% κινείται και ο ASX 200 στην Αυστραλία, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κινείται ήπια πτωτικά κατά 0,36%.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τον νόμο που επιτρέπει τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους μέχρι την 8η Φεβρουαρίου, τερματίζοντας την αναστολή της λειτουργίας πολλών δημόσιων υπηρεσιών, η οποία διήρκεσε τρεις ημέρες, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος. Η συμβιβαστική πρόταση είχε υιοθετηθεί νωρίτερα κι από τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα