Θα συνεχιστεί η απάντληση των καυσίμων από το Αγία Ζώνη ΙΙ

Θα συνεχιστεί σήμερα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διαδικασία της απάντλησης καυσίμων από το Αγία Ζώνη ΙΙ. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία έχει σταματήσει από το βράδυ της Δευτέρας, λόγω της λήξης των πιστοποιητικών του Lassea.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, οι ανησυχίες για νέο ναυτικό ατύχημα αυξάνονται, καθώς τόσο το Αγία Ζώνη ΙΙ όσο και το Lassea -το οποίο είναι από την Τρίτη δεσμευμένο στην Ελευσίνα για λαθραία καύσιμα- φέρονται να έχουν ακόμη στις αποθήκες τους δεκάδες τόνους μαζούτ. Την ίδια ώρα, ο καιρός δεν φαίνεται να είναι σύμμαχος, καθώς από χθες πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.», στις δεξαμενές Νο 2, Νο 1, Νο 4 του Αγία Ζώνη ΙΙ, οι οποίες έχουν απαντληθεί, παραμένει ποσότητα καυσίμων που όμως είναι αδύνατο τεχνικά να βγουν -κοντά στα 20 κυβικά- με αποτέλεσμα μετά την ολοκλήρωση της απάντλησης το ναυάγιο να πρέπει οπωσδήποτε να ανασυρθεί από το βυθό του Αργοσαρωνικού, καθώς οι ποσότητες αυτές θα προκαλέσουν στο πέρασμα του χρόνου νέα εστία ρύπανσης.

Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επαναληφθεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η δίκη του πλοιάρχου και του Α’ μηχανικού του δεξαμενόπλοιου Lassea που αναβλήθηκε χθες.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η προγραμματισμένη εκδίκαση της υπόθεση πήρε αναβολή, επειδή οι τέσσερις βασικοί μάρτυρες κατηγορίας τόσο από το Λιμενικό Σώμα όσο και από το Τελωνείο δεν προσήλθαν για κατάθεση. Το Λιμενικό Σώμα υποστηρίζει πως οι λιμενικοί δεν εμφανίστηκαν στη δικαστική αίθουσα, καθώς ακόμα δεν έχει ογκομετρηθεί το παράνομο φορτίο και συνεπώς δεν υπήρχε η απαιτούμενη έκθεση προσδιορισμού των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα