Η Volkswagen παραδέχεται ότι το λογισμικό παραποίησης είχε τοποθετηθεί σε 8 εκατ. οχήματα στην ΕΕ

images

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ , η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη επιστολή που έστειλε ο όμιλος σε μέλη του κοινοβουλίου με ημερομηνία 2 Οκτωβρίου την οποία έχει συνυπογράψει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και νυν λομπίστας της VW Τόμας Στεγκ,παραδέχθηκε ότι το λογισμικό παραποίησης των τιμών των ρύπων είχε τοποθετηθεί σε 8 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Επίσης,η Handelsblatt αναφέρει πως οι συντάκτες της επιστολής ζητούν συγγνώμη «για το λάθος μερικών προσώπων» και δεσμεύονται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι όλα τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το σκάνδαλο θα ανακληθούν για επισκευή «και φυσικά θα αναλάβουμε το κόστος».

Μέχρι τώρα η VW είχε παραδεχθεί ότι τοποθέτησε το εν λόγω λογισμικό σε 11 εκατομμύρια ντιζελοκίνητα οχήματα σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και 2,8 εκατομμύρια στη Γερμανία.Επιπλέον,ήμερα αναμένεται να μιλήσει στους εργαζομένους της εταιρείας ο Ματίας Μίλερ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW, σε μια συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο του Βόλφσμπουργκ κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντήσει στα ερωτήματά τους.

«Η ανάγκη των εργαζόμενων να ενημερωθούν είναι μεγάλη», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του διευθυντή του εργοστασίου.

Στο εργοστάσιο στο Βόλφσμπουργκ εργάζονται περίπου 72.500 άνθρωποι και παράγονται κάθε χρόνο περισσότερα από 830.000 οχήματα. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι εργαζόμενοι της VW φτάνουν τους 600.000.

Στο μεταξύ η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει διορία ως αύριο Τετάρτη για να ενημερώσει την ομοσπονδιακή υπηρεσία σχετικά με το πώς σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα με το λογισμικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα