Η 26χρονη γυναίκα που «γκρέμισε» την Uber μιλά για πρώτη φορά

Πριν από οκτώ μήνες, η μηχανικός Susan Fowler δημοσίευσε ένα άρθρο στο blog της που περιέγραφε την κουλτούρα του σεξισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης σε όλη την Uber.   Το κείμενό της πυροδότησε ραγδαίες εξελίξεις στην Uber που οδήγησαν στην απομάκρυνση του ιδρυτή της Travis Kalanick καθώς ακολούθησαν και άλλες αποκαλύψεις.

Όλο αυτό το διάστημα, η Fowler παρέμεινε μακριά από τη δημοσιότητα με μόνο μια διακριτική παρουσία στο Twitter. Σήμερα έδωσε την πρώτη της συνέντευξη από τις 19 Φεβρουαρίου, την μέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο.   «Δεν με νοιάζει πραγματικά αν με χαρακτήρισαν ταραχοποιό επειδή δεν είχα καταφέρει να ξεπεράσω όλα αυτά τα πράγματα που θεωρούσα ακατάλληλα», δήλωσε για την Uber.

«Δεν θα το ανεχόμουν. Δούλευα τόσο σκληρά, άξιζα πολύ καλύτερα και σκεφτόμουν πως αυτό δεν είναι εντάξει και δεν πρέπει να γίνεται», προσθέτει όταν καλείται να απαντήσει τι την έκανε να βγει μπροστά.

Η Fowler είναι έγκυος στον έβδομο μήνα και παράλληλα δουλεύει για μια ταινία η οποία θα αφηγείται τις εμπειρίες της στην Uber.   Η εταιρεία Verge, η οποία συνεργάζεται μαζί της την ταινία, περιγράφει το έργο ως εξής: «Η Erin Brockovich συναντά το The Social Network».   Όταν το σκάνδαλο με την Uber άρχισε να μεγαλώνει, η Fowler λέει πως προσέλαβε ιδιωτική ασφάλεια ενώ υποστηρίζει πως η Uber προσέλαβε ιδιωτικούς ντετέκτιβ οι οποίοι άρχισαν να επικοινωνούν με φίλους της και να ψάχνουν το παρελθόν της.

Την ρωτάνε αν ποτέ θα επέστρεφε να εργαστεί εκεί και εκείνη λέει πως «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα για να επιστρέψω».   Τέλος μιλά για την μητρότητα και το πώς πλέον ο ερχομός τους παιδιού της συνδέεται με την πολύκροτη υπόθεση. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Αισθάνομαι ακόμη πιο πολύ πως έπρεπε να κάνω αυτόν τον κόσμο λίγο καλύτερο ώστε να μην χρειάζεται να έρθει κανείς αντιμέτωπος με αυτές τις καταστάσεις στο μέλλον» 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα