Η χώρα θρηνεί τους νεκρούς της τραγωδίας της Δ. Αττικής

Με νυκτερινό διάγγελμά του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε εθνικό πένθος στη χώρα και προανήγγειλε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων, ενώ  αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την πλήρη συμπαράσταση της πολιτείας.

Ο τραγικός απολογισμός από τη σφοδρή καταιγίδα που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας της Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, είναι 15 νεκροί (5 γυναίκες και 10 άνδρες) και 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες).

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη, μία νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική και 3 γυναίκες και 3 άντρες στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων

Γυναίκα 82 ετών, νεκρή στο σπίτι της στην οδό Κοροπούλη στη Μάνδρα Αττικής.
Ηλικιωμένος άνδρας, νεκρός στο σπίτι του στην οδό Αγαμέμνωνος, επίσης στη Μάνδρα.
Άνδρας, 65 ετών περίπου βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου στη Μάνδρα.
Άνδρας, περίπου 50 ετών, στο 3ο χλμ της Λεωφόρου Αθηνών-Θηβών, στη Μάνδρα.
Γυναίκα, εγκλωβισμένη μέσα σε αυτοκίνητο, στην οδό Αίαντος, στη Μάνδρα.
Άνδρας, στο Ψαλίδι της Μάνδρας, ανευρέθη σε ανοιχτό χώρο.
Γυναίκα 95 ετών, η σορός της οποίας εντοπίστηκε στο σπίτι της, στη οδό Στρατηγού Ρόκα, στη Μάνδρα.
Δύο άνδρες, 55 και 80 ετών, προηγουμένως αγνοούμενοι από την Μάνδρα, ανασύρθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου

Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενο άνδρα

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης μια ηλικιωμένη γυναίκα ειδοποίησε τις Αρχές ότι ο γιος της αγνοείται στην περιοχή Νεράκι στη Νέα Πέραμο. Άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν μέχρι αργά τη νύχτα να εντοπίσουν ίχνη του χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σήμερα το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες άρχισαν και πάλι.

 

 

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα Πέμπτη (16.11.2017) τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές, ενώ και ο Δήμος Αθηναίων για προληπτικούς λόγους ανακοίνωσε ότι σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα εξής δημοτικά σχολεία της Αθήνας: 105ο, 102ο, 134ο, 29ο, 172ο, 14ο, 36ο, 56ο, 66ο, 60ο, 162ο και 58ο. Επίσης, δε θα λειτουργήσουν, το μουσικό γυμνάσιο Αθηνών, το 3ο και το 9ο ΕΠΑΛ, το 66ο γυμνάσιο Αθηνών, το 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, το 23ο και 24ο γυμνάσιο, το 23ο ΓΕΛ, το 39ο γυμνάσιο, το 39ο ΓΕΛ, καθώς και το 72ο γυμνάσιο.

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αθηναίων

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595.

Όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων.

Επίσης, σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού Άλσους (Τουρκοβούνια). Στόχος να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα