Η Βόρεια Κορέα κράτησε χαμηλό προφίλ κατά τις συνομιλίες στο Πεκίνο

Χαμηλό προφίλ κράτησε η Βόρεια Κορέα κατά τη σημερινή έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης για την εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία «Μία Ζώνη –Ένας δρόμος» που πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο στο Πεκίνο, μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ προς την Κίνα για τη συμμετοχή της Πιονγιάνγκ στην αναφερόμενη διάσκεψη.

Η συμμετοχή αυτή στην διάσκεψη της κινεζικής αναπτυξιακής πρωτοβουλίας, προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία μετά την δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί, η Βόρεια Κορέα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για τον τερματισμό της ανάπτυξης του πυραυλικού και πυρηνικού προγράμματος της.

Ο Κιμ Γιονγκ Τζάε, υπουργός Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων, ηγείται της αντιπροσωπείας της Βόρειας Κορέας στην διάσκεψη, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί το πλαίσιο των επαφών και των συζητήσεών του, στην κινεζική πρωτεύουσα.

Μία φωτογραφία της έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, δείχνει τον Κιμ να καταφθάνει μαζί με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου, Ματ Πότιντζερ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έγινε κάποια κατ’ ιδίαν συνομιλία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα