Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε αύξηση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου στα 1,9 εκατ. βαρέλια

Η Βενεζουέλα βασίζεται στο πετρέλαιο για το 95% των εσόδων από εξαγωγές, παρόλο που η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.
Η παραγωγή πετρελαίου της Βενεζουέλας αυξήθηκε στα σχεδόν 1,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) μετά από ένα ιστορικό χαμηλό το 2017, σύμφωνα με τον Manuel Quevedo, αρμόδιο υπουργό και επικεφαλής της κρατικής εταιρείας PDVSA ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα το 2018.
Μάλιστα ο ίδιος εκτιμά ότι, υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί περαιτέρω στα 2,4 εκατομμύρια βαρέλια.
Η χώρα του ΟΠΕΚ αντιμετωπίζει οικονομική κρίση, με δεκάδες χιλιάδες πολιτών να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
Η Βενεζουέλα βασίζεται στο πετρέλαιο για το 95% των εσόδων από εξαγωγές, παρόλο που η παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, όπως παρατηρεί το Reuters.
«Το έτος 2018 θα είναι μια ανάκαμψη, αφού είχε αγγίξει ένα ιστορικό χαμηλό.
Είμαστε τώρα κοντά σε 1,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, χάρη στους εργάτες μας », δήλωσε ο Quevedo σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Η Βενεζουέλα έκανε γνωστό στον ΟΠΕΚ ότι έφτασε η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου έφθασε τα 1,834 εκατομμύρια τον Νοέμβριο 2017, το χαμηλότερο ποσοστό για το προηγούμενο έτος. Ο Quevedo άφησε να εννοηθεί ότι, η παραγωγή του Δεκεμβρίου 2017, που θα δημοσιευθεί από τον ΟΠΕΚ την Πέμπτη (18/1), θα είναι υψηλότερη.
Ωστόσο οι αναλυτές αναμένουν να συνεχιστεί η μείωση της παραγωγής, δεδομένης της οικονομικής κρίσης της χώρας.
Ο Quevedo επικρίνει τις αμερικανικές κυρώσεις και τη διαφθορά για τα προβλήματα, επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις του προέδρου Nicolas Maduro ότι, η Βενεζουέλα υποφέρει από τον «οικονομικό πόλεμο» της Ουάσινγκτον.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα