ΗΠΑ: Η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο πυροβόλησε και σκότωσε 15χρονο που είχε αεροβόλο ΒΒ (Βίντεο)

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και  σκότωσαν έναν 15χρονο μαθητή το Σάββατο, αφού έστρεψε ένα αεροβόλο πιστόλι (BB) εναντίον τους στο πάρκινγκ ενός Γυμνασίου, σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι αρχές.

Ο μαθητής του γυμνασίου Torrey Pines που κάλεσε την αστυνομία λίγο πριν από τις 3:30 π.μ. για να ζητήσει από τους αστυνομικούς να ελέγξουν έναν άοπλο νεαρό μπροστά στο σχολείο, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.

Δεν κατονόμασε το αγόρι, αλλά οι ανακριτές αργότερα δήλωσαν ότι αναφερόταν στον εαυτό του.

Όταν δύο αστυνομικοί έφθασαν, είδαν έναν νεαρό στο μπροστινό χώρο στάθμευσης. Αλλά καθώς βγήκαν από τα περιπολικά αυτοκίνητά τους, αυτός έβγαλε ένα όπλο από τη ζώνη του και το έδειχνε στον έναν αστυνομικό, δήλωσε η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί τράβηξαν τα όπλα τους και τον διέταξαν να ρίξει το όπλο. Αλλά αντ ‘αυτού άρχισε να περπατάει προς τον έναν αστυνομικό, αγνοώντας τις εντολές του, να πετάξει το όπλο.

Και οι δύο αστυνομικοί πυροβόλησαν, πετυχαίνοντάς τον αρκετές φορές. Αμέσως μετά τον τραυματισμό τους προσπάθησαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν το ασθενοφόρο, αλλά στο νοσοκομείο απλά ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Το πυροβόλο όπλο βρέθηκε ότι τελικά είναι αεροβόλο πιστόλι τύπου BB.

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα του εφήβου λόγω της ηλικίας του.

“Οι καρδιές μας είναι με τον μαθητή, την οικογένειά του και τους φίλους του”, δήλωσε ο Eric Dill, επικεφαλής του San Diego Union High School.

Μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων αποτελούμενη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς θα βρίσκεται τη Δευτέρα για να υποστηρίξει μαθητές, προσωπικό και γονείς, δήλωσε ο Dill. Η παροχή συμβουλών θα είναι επίσης διαθέσιμη σε όλα τα περιφερειακά σχολεία για όσους χρειάζονται ένα μέρος για να μιλήσουν για το γεγονός ή να θρηνήσουν και να μπορέσουν να επεξεργαστούν αυτή την τραγωδία, δήλωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα