Ερντογάν: Στο Αφρίν εξουδετερώσαμε 3.750 τρομοκράτες

REUTERS/KHALIL ASHAWI

Περίπου 3.750 τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν» κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης «Κλαδί Ελιάς» στο Αφρίν της Συρίας, όπως ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης, ο ηγέτης της γειτονικής χώρας χαρακτήρισε απολύτως επιτυχημένη την επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη συριακή πόλη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «εξουδετέρωση» των Κούρδων ανταρτών.

Σημειώνεται ότι στις στρατιωτικές επιχειρήσεις συνέδραμαν και μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενισχύοντας τον τουρκικό στρατό.

Ο Ερντογάν υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά της απόφασης για επέμβαση στο Αφρίν, επικαλούμενος την εθνική ασφάλεια και την εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής.

Χθες, η διοίκηση του τουρκικού στρατού ανακοίνωσε πως το Αφρίν τελεί υπό πλήρη ελέγχο και πως πλέον, δρομολογούνται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την επιστροφή των αμάχων στις κατοικίες τους.

Στο μεταξύ, οι Τούρκοι στρατιώτες και οι σύμμαχοί τους συνεχίζουν τις προσπάθειες αναζήτησης και καταστροφής του οπλισμού των Κούρδων μαχητών.

Η επιχείρηση «Κλαδί Ελιάς» ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου, με στόχο την εξολόθρευση της οργάνωσης YPG, παρακλάδι του ΡΚΚ.

Ωστόσο, η απόφαση του Εντογάν προκάλεσε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, η οποία κλιμακώθηκε ιδιαίτερα, μετά και τις εικόνες καταστροφής των πολιτιστικών μνημείων της πόλης του Αφρίν.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα