Ερντογάν κατά Elle για άσεμνο περιεχόμενο

Τα βέλη του Ερντογάν δέχτηκε το πασίγνωστο περιοδικό μόδας, Elle. Με εντολή του προεδρικού γραφείου και με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκική έκδοση του περιοδικού Elle κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και η επιτροπή «κρίσης ακατάλληλων εκδόσεων» αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg στο εξώφυλλο του περιοδικού θα πρέπει να αναγράφεται η φράση «ακατάλληλο για ανηλίκους».

Επίσης, απαγορεύει στο περιοδικό να διαφημίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις του και δεν θα μπορεί να βρίσκεται στα φανερά σημεία των εφημεριδοπωλών!

Η επιτροπή αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση κειμένων και φωτογραφιών του τεύχους του Μαρτίου, στο οποίο απεικονίζεται το τοπ μόντελ Ρόζι Χαντινγκτον!

Σύμφωνα με την επιτροπή, το τεύχος είχε «άσεμνο περιεχόμενο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιο ήταν αυτό. Πλέον, το Elle στην Τουρκία θα πωλείται μόνο μέσα σε φάκελο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα και πρέπει να αναφέρει το «ακατάλληλο για ανηλίκους»!

Ο εκδοτικός όμιλος του περιοδικού Elle στην Τουρκία είναι ο Dogan Burda Dergi, ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος περιοδικών. Ακόμη δεν έχει ειδοποιηθεί επίσημα για την απόφαση της κυβέρνσηης του Ερντογάν, αλλά μόλις ανακοινωθούν επίσημα οι «κυρώσεις» θα ασκήσουμε έφεση» λέει το μέλος του ΔΣ του εκδοτικού ομίλου Mehmet Yakup στο Bloomberg .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα