Επίσκεψη μνήμης χθες στη Μακρόνησο

Εκδρομή στη μαρτυρική Μακρόνησο διοργάνωσαν χθες Κυριακή, οι εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ», με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και του «Left.gr».

Στην περιήγηση τιμής και μνήμης έδωσαν το παρών πολλοί βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, πολλοί βουλευτές και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας και ο Νίκος Φίλης.

«Η Μακρόνησος αποτελεί ένα σύγχρονο μνημείο ιστορικής μνήμης, απ’ αυτά τα οποία θα πρέπει να μην τα ξεχνάμε, διότι αποτελούν πηγή για να βγάζει ο λαός μας συμπεράσματα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σκουρλέτης.

Από την πλευρά του ο Π. Ρήγας τόνισε ότι «η επίσκεψη και η περιήγηση, αλλά κυρίως το προσκύνημα στη Μακρόνησο, είναι η επαναφορά και η συνέχεια της ιστορικής μνήμης όλων των ανθρώπων, αυτών οι οποίοι πάλεψαν όλα τα προηγούμενα χρόνια για μια καλύτερη Ελλάδα, για μια δημοκρατική Ελλάδα, για μια Ελλάδα η οποία θα είναι προς όφελος των εργαζομένων».

Τέλος, επισήμανε ότι «αυτό σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο, το κάνει πράξη και θεωρώ ότι για όλους μας αυτές οι επισκέψεις τονώνουν, δυναμώνουν την πίστη μας για την επιτυχία της προσπάθειας, η οποία γίνεται».

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Ανδρέα Τσεκούρα στο ακορντεόν.

Μετά την αποχώρηση από τη Μακρόνησο οι επισκέπτες επέστρεψαν στο Λαύριο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη και ακολούθησε εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων», στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα