Εντείνονται οι εργασίες για την απομάκρυνση της πετρελαιοκηλίδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη επιχείρηση για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πετρελαιοκηλίδας στο Σαρωνικό, που εκτείνεται κατά μήκος της ακτογραμμής από το Πέραμα έως τη Γλυφάδα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Στην περιοχή έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα για να αποτραπεί η επέκταση προς τις ακτές της Βούλας και της Βουλιαγμένης, ενώ κάτοικοι και φορείς των παράκτιων δήμων ζητούν απόδοση ευθυνών.

Το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν το παρακολουθούσε νηογνώμονας καθώς δεν απαιτείται κάτι τέτοιο από τη νομοθεσία. Όλα τα πιστοποιητικά για το πλοίο έχουν εκδοθεί και είναι σε ισχύ έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2017 δήλωσε ο αρμόδιος διευθυντής του Λιμενικού Σώματος.

Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ναυαγίου, παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και αποζημίωση των πληγέντων, ζήτησε η Περιφέρεια Αττικής, ενώ μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο δήμαρχος Πειραιά.

Στις 12.30 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα