Ενεργοποίηση της μικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Αλγερίας έπειτα από 31 χρόνια

Οι δυνατότητες επέκτασης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Αλγερίας, με έμφαση τις κατασκευές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τον τουρισμό, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε σήμερα στο Αλγέρι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος.

Κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αλγερία, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών Αμπτελκαμέρ Μεσαχέλ (Abdelkader Messahe), Δημοσίων Έργων και Μεταφορών Αμντελχάνι Ζααλάνε (Abdelghani Zaalane), Βιομηχανίας Γιούφις Γιουσφί (Youfec Yousfi), Ενέργειας Μουσταφά Γκουιτουνί (Mustapha Guitouni), Τουρισμού Αμπντελκαντέρ Μπενμενσαούντ (Abdelkader Benmessaoud) και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Νουρεντίν Αγιάντι (Noureddine Ayadi), με τους οποίους προέβησε σε μια ανασκόπηση των διμερών οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τη χώρα αυτή της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέχρι τα τέλη του 2018 η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας και παράλληλα επιχειρηματικό φόρουμ με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. Επισημαίνεται πως η τελευταία φορά που διεξήχθη η μικτή διυπουργική επιτροπή Ελλάδας-Αλγερίας ήταν το 1987.

“Υποδέχθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργο Κατρούγκαλο. Συζητήσαμε για τις διμερείς σχέσεις και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ειρηνική Συμβίωση, στις 16 Μαΐου” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας Αμπτελκαμέρ Μεσαχέλ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα