Εναλλακτικό σχέδιο για φόρο υπέρ των συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές επεξεργάζεται η κυβέρνηση

tameio_madata_871081685

Εναλλακτικό σχέδιο για φόρο υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές φαίνεται να επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σε περίπτωση που οι δανειστές απορρίψουν την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%.

Σύμφωνα με Τα Νέα της Δευτέρας, η πρόταση αφορά στη φορολόγηση των τραπεζικών συναλλαγών (ηλεκτρονικών και μη) ενδεχομένως άνω των 1.000 ευρώ με ένα τέλος της τάξης του ένα τοις χιλίοις.Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα διευκρινίζουν ότι ο φόρος δεν αφορά τις συναλλαγές των 50, 100 ή 200 ευρώ.

Ωστόσο,όπως εκτιμά η εφημερίδα , η διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που κατά πάσα πιθανότητα, οι δανειστές θα δεχθούν την πρόταση για αύξηση των εισφορών σε εργοδότες και εργαζομένους κατά 0,50% για κάθε μέρος.

Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό «κλείνει» μετά το πρώτο ραντεβού με την τρόικα στις αρχές Ιανουαρίου και θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θεωρείται ορόσημο για να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Αναφορικά με το Ασφαλιστικό, οι βασικότερες πτυχές των αλλαγών είναι η ενοποίηση των ταμείων κύριας ασφάλισης και ο περιορισμός των δικαιούχων του ΕΚΑΣ -παράλληλα με τον καθορισμό των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα