Εδιμβούργο: 10 συλλήψεις μετά από συγκρούσεις αντιφασιστών και ακροδεξιών(Βίντεο)

Η αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα μετά από μια φασιστική διαδήλωση στο Εδιμβούργο, το περασμένο Σάββατο 25 Μαρτίου.

Περίπου 400 αντιφασίστες συναντήθηκαν με μια ομάδα 40 ακροδεξιών διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία Λευκής Περηφάνιας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κυνηγών και το Royal Mile, το Σάββατο.

Η αστυνομία της Σκωτίας ανακοίνωσε ότι  τρεις από τις συλλήψεις σχετίζονται με θρησκευτικές προσβολές και ρητορική μίσους, ενώ οι υπόλοιπες με ήσσονος σημασίας αδικήματα που σχετίζονται με τη δημόσια τάξη.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στην αντιφασιστική συγκέντρωση ήταν οι Tommy Sheppard, SNP MP, Ίαν Μάρεϊ βουλευτής των Εργατικών, Zareen Taj και Tasneem Αλί, Μουσουλμανική Ένωση Γυναικών του Εδιμβούργου, Richard Haley, Σκωτία κατά της ποινικοποίησης κοινοτήτων, ο Τόνι Γκλάκσταϊν και η οργάνωση Σκωτία: Ενωθείτε κατά του Φασισμού.
Η Robina Qureshi, της οργάνωσης Θετικής Δράσης στον τομέα της στέγασης, δήλωσε: «Σε έναν όλο και πιο αβέβαιο κόσμο, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να μιλήσει κανείς εναντίον του μίσους και της διαίρεσης και να σταθεί υπέρ της ενότητας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Η αντισυγκέντρωση “Ενωθείτε κατά του φασισμού κατά της πορείας “Λευκής Περηφάνιας υπενθυμίζει ότι η απειλή του σύγχρονου φασισμού παραμένει ακόμη μαζί μας

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της  Σκωτίας, δήλωσε «Οι αρχές του Εδινβούργου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τους πολίτες για την πολύτιμη βοήθεια και την κατανόησή τους κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων τα οποία στο σύνολό τους πέρασαν ειρηνικά

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα