Διορθωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών

Διορθωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους profit takers να προχωρούν σε ενθυλάκωση των κερδών των τελευταίων ημερών, χωρίς να στερούν σημαντικό μέρος από τα εδάφη που κατέκτησε πρόσφατα.

Διόρθωση μετά το ανοδικό “ξέσπασμα” στο ΧΑ.Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,46% στις 764,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.992,46 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,05% στις 829,55 μονάδες.

Μετά το ράλι των τελευταίων ημερών ήταν αναμενόμενο η αγορά να προχωρήσει σε ρευστοποίηση των κερδών της, ειδικά σε μετοχές που υπεραπέδωσαν, όπως ο τραπεζικός. Άλλωστε ο γενικός δείκτης έδειξε για δεύτερη φορά χτες, μέσα σε διάστημα δύο μηνών, ότι το επίπεδο των 770 μονάδων είναι δύσκολο να διαπεραστεί, όταν μάλιστα η αγορά δεν διαθέτει κάποιον αδιαμφισβήτητο καταλύτη για να στηριχθεί.

Από τη δοκιμασία των 725 μονάδων στις 6 Δεκεμβρίου, ο γενικός δείκτης στη χθεσινή συνεδρίαση “ακούμπησε” τις 770 μονάδες, για να αναδιπλωθεί κοντά στις 765 μονάδες σήμερα, καταγράφοντας κέρδη 5,50% (όπως και του FTSE 25). Στο ίδιο διάστημα, τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη έφτασαν το 16%, με την αγορά να είναι αναμενόμενο να προχωρά σε ενθυλάκωση των κερδών.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χρηματιστηριακός αναλυτής στο Capital.gr, δεδομένου του ότι έχουμε σήμερα λήξη παραγώγων, το μήνυμα των long έναντι των short όλη την εβδομάδα ήταν σαφές. Η αγορά μπορεί να έχει τις απαραίτητες δυνάμεις (ακόμη;) της επαναπροσέγγισης των 800 μονάδων, αλλά δεν θα επιτρέψει και την πτώση σε “επικίνδυνα” επίπεδα.

Επίσης, σήμερα είναι και η τελευταία συνεδρίαση στον FTSE 25 για τις μετοχές των Τράπεζα Αττικής και Φουρλής, μιας και δίνουν τη θέση τους σε ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή από 18 Δεκεμβρίου. Επιπλέον στον γενικό δείκτη εισέρχονται οι μετοχές των Cynergy, Σελόντα και Intercontinental International και διαγράφονται οι Ιντρακόμ Κατασκευές, Μύλοι Λούλοι, ΑS Company και Flexopack.

Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει απώλειες 3,01%, με τις Alpha Bank, ΕΧΑΕ και Εθνική να σημειώνουν απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Φουρλής, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Folli Follie, Jumbo, Aegean, Τιτάν, Βιοχαλκο, ΕΕΕ και Ελλάκτωρ.

Χωρίς μεταβολή βρίσκονται οι ΑΔΜΗΕ, Grivalia, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΛΠ, ενώ μικρά κέρδη σημειώνουν οι Μυτιληναίος, ΔΕΗ και Motor Oil. Ο Σαράντης ενισχύεται κατά 1,15% και η Attica Bank κατά 1,09%.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα