Δημ. Παπαδημούλης: Γίνεται καλή δουλειά για να κερδίσουμε δύο «καθαρά» χρόνια ανάπτυξης

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά πως: “Το οικονομικό επιτελείο κάνει καλή δουλειά, οι κ.κ.Τσακαλώτος και Χουλιαράκης σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό θα δώσουν την ώθηση προκειμένου να αποφύγουμε μακρόχρονη εμπλοκή … Το πακέτο της συμφωνίας θα δώσει δύο χρόνια καθαρά με προοπτικές ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας, χωρίς πρόσθετα μέτρα”.

«Χρειάζεται να σταματήσει το γαϊτανάκι των καθυστερήσεων και το σημερινό Eurogroup, αφού καταγράψει την σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα, να δώσει την ώθηση και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του πακέτου τεχνικής συμφωνίας, δεύτερης αξιολόγησης, νομοθέτησης μέτρων, ελάφρυνσης χρέους και αποσαφήνισης του οδικού δημοσιονομικού χάρτη μετά το 2018 για τα δημοσιονομικά πλεονάσματα, που δεν είναι δυνατόν να είναι 3,5% για μία δεκαετία», είπε ο κ.Παπαδημούλης.

Θα πρέπει, κατά τον ίδιο, «το αργότερο στις 22 Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο, προκειμένου να εκταμιευτεί η δόση-μαμούθ και να μπούμε σε έναν “ενάρετο” δημοσιονομικό κύκλο που θα φέρει απασχόληση, ανάπτυξη, μείωση επιτοκίων δανεισμού στην δευτερογενή αγορά ομολόγων, κυρίως όμως μείωση των επιτοκίων δανεισμού των επιχειρήσεων, προκειμένου οι επενδύσεις να φέρουν και σημαντικότερη μείωση της ανεργίας».

Εμφανίστηκε εξάλλου σίγουρος ότι «το οικονομικό επιτελείο κάνει καλή δουλειά, οι κ.κ.Τσακαλώτος και Χουλιαράκης σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό θα δώσουν αυτή την ώθηση προκειμένου να αποφύγουμε μία μακρόχρονη εμπλοκή, που είναι και το χειρότερο σενάριο».

Το τελικό πακέτο, είπε ο κ.Παπαδημούλης, «θα έχει και καλά πράγματα και κακά, δύσκολα σημεία και θετικά σημεία, θα το αξιολογήσουμε όταν προκύψει. Αυτή τη στιγμή έχει σημασία να υπάρχει … χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, όχι μονομερείς. Ήδη ένα κομμάτι της σημαντικής προόδου που έχει επιτευχθεί είναι ότι ούτε το 2017 ούτε το 2018 θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα … το ΔΝΤ αναθεώρησε τους υπολογισμούς του και δέχθηκε τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, της Eurostat, ότι η υπεραπόδοση των ισχόντων μέτρων δεν απαιτεί νέα μέτρα», υπογράμμισε.

«Το πακέτο της συμφωνίας, με όλα τα δύσκολα σημεία του, θα δώσει δύο χρόνια καθαρά για την Ελλάδα και την κυβέρνηση, με προοπτικές ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας, χωρίς πρόσθετα μέτρα. Η προσπάθεια που γίνεται τώρα είναι τα δυσάρεστα, τα κακά μέτρα … που θα εφαρμοστούν από το 2019 ή το 2020 και μετά, να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο επιτρέπουν οι σημερινοί συσχετισμοί και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα