Δαμασκός: Αρνείται και καταδικάζει τη χρήση χημικών όπλων

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς πως ο Συριακός Στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην πόλη Ιμπλίντ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Γουαλίντ Μουαλέμ, λέγοντας πως ο στρατός της χώρας ποτέ δεν χρησιμοποίησε τέτοιου τύπου όπλα ενάντια στους πολίτες της χώρας ή ακόμα και τους τρομοκράτες.

Ο Μουαλέμ μιλώντας σε συνέντευξη τύπου δήλωσε πως οι βομβαρδισμοί από τον Συριακό Στρατό στόχευαν αποθήκη όπλων του ISIS και της τρομοκρατικής οργάνωσης Al Nusra, παρακλάδι της πρώτης στη Συρία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το RT, ο Μουαλέμ δήλωσε πως είναι «αδύνατον» ο στρατός – ο οποίος έχει σημαντικά κέρδη στο θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία- να χρησιμοποιήσει «απαγορευμένα όπλα» κατά των πολιτών.

Στην ερώτηση αν η Δαμασκός θα επιτρέψει την αποστολή επιτροπής στο σημείο για να διαπιστωθεί μέσα από έρευνα τι ακριβώς συνέβη η απάντησή του ήταν « στο παρελθόν, σε παρόμοια περιστατικά δεν είχαμε ενθαρρύνει τέτοιες επιτροπές», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως δεν μπορεί να είναι σίγουρος για «τις προθέσεις των ΗΠΑ στην Συρία», και γι’ αυτό απορρίπτει την επιτροπή.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Συριακός Στρατός θα κάνει ότι μπορεί για να αποτρέψει να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών χημικά όπλα.

«Ήταν ένα επικίνδυνο και τερατώδες έγκλημα», είπε αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στην Ιμπλίντ.

Χθες, σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ενημερώσει πως ο Συριακός Στρατός βομβάρδισε αποθήκη πυρομαχικών. Μέσα στην αποθήκη υπήρχαν χημικά όπλα από τη διαρροή των οποίων προκλήθηκε η εκατόμβη των θυμάτων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα