Δέκα πολιτικοί κατηγορούνται για τρία κακουργήματα

Στα πλαίσια της δικογραφίας για το σκάνδαλο Novartis, δέκα πολιτικά πρόσωπα κατηγορούνται σε αυτή τη φάση για τρία κακουργήματα. Η δικογραφία θα ανοίξει από την Προανακριτική Επιτροπή που θα συσταθεί στη Βουλή, βάσει της κοινής πρότασης των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Οι δέκα έλληνες πολιτικοί οι οποίοι μεταξύ άλλων και προς το παρόν κατηγορούνται, είναι οι κ.κ Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Σιαλμάς, Αβραμόπουλος. Τα παραπάνω πρόσωπα θα ελεγχθούν για δωροληψία, παθητική δωροδοκία, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική ενέργεια, δηλαδή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το περιεχόμενο της κοινής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αναμένεται να επικυρωθεί στη Βουλή έχει ως εξής: Τα εγκλήματα της δωροληψίας, της δωροδοκίας και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος δεν είναι παραγεγραμμένα, καθώς τελέστηκαν όχι κατά την άσκηση των καθηκόντων των δύο πρώην πρωθυπουργών και των οκτώ πρώην υπουργών, αλλά επ’ ευκαιρία αυτών.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα αρχίσει την Τρίτη και η απόφαση για τη σύσταση Προανακριτικής (Προκαταρκτικής Επιτροπής) θα παρθεί την Τετάρτη.

Κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή μιας γρήγορης διαδικασίας στη Βουλή και η επιστροφή της υπόθεσης στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ελέγξει τους 10 εμπλεκόμενους πολιτικούς, για τις κατηγορίες της δωροληψίας, της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα