Γ. Βρούτσης: Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί το προνόμιο διεκδίκησης της εξουσίας…

“Η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί το προνόμιο διεκδίκησης της εξουσίας. Η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες που έχουν αναφορά σε αξίες και αρχές”.

Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, λαμβάνοντας το λόγο στο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ.

“Η ΝΔ είναι ένα πατριωτικό κόμμα, που θέτει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το κόμμα. Η ΝΔ ενώνει τους Έλληνες. Η ΝΔ θέλει τη δημιουργία και την αξιοκρατία. Είναι το κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Υπάρχει, όμως, και κάτι στο οποίο αποτύχαμε. Κάτι στο ιδεολογικό οπλοστάσιό μας. Είναι η λέξη “άνθρωπος”. Το είχε πει ο Εθνάρχης, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πώς η ΝΔ στόχο έχει να υπηρετήσει τον άνθρωπο. Στην πορεία χάσαμε. Κέρδισε η αριστερά στο κοινωνικό κράτος. Αλλά και στο κοινωνικό κράτος εμείς είχαμε το δίκιο και ήμασταν οι πρωτοπόροι. Δε φταίει η κοινωνική ασφάλιση που χρεοκόπησε, αλλά οι λάθος πολιτικές. Σταθερή μας αρχή είναι η κοινωνική ασφάλιση για τους αδύναμους. Εμείς τη δημιουργήσαμε. Δε φταίει το κοινωνικό κράτος, το οποίο απέτυχε στην Ελλάδα, γιατί οι πόροι που έδινε δεν έπιαναν τόπο. Η κυβέρνηση Σαμαρά έκανε τους δύο σύγχρονους πυλώνες. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Και το “Α 21″, το οποίο στηρίζει την οικογένεια. Δεν έφταιγε ο συνδικαλιστικός νόμος. Έφταιγε ο λάθος συνδικαλιστικός νόμος. Δεν έφταιγε και δε φταίει η απεργία. Η απεργία είναι ιερό δικαίωμα. Πρόβλημα ήταν ο λάθος τρόπος που γινόταν η απεργία. Για αυτό η ΝΔ στηρίζει το…50% συν ένα”, σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα, τόνισε πως η “γαλάζια” παράταξη μπορεί να χτίσει τη νέα Ελλάδα. Που θα φέρει νέες δουλειές. “Οι νέοι ελπίζουν στη ΝΔ. Για δουλειές”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του τομεάρχη Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

πηγή  capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα