Γαλλία: Επικράτηση Μακρόν στο β γύρο, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις

Νέα δημοσκόπηση η οποία καταγράφει την πρόθεση ψήφου των Γάλλων πολιτών ενόψει των προεδρικών εκλογών και διενεργήθηκε χθες, παρουσιάζει ως αποτέλεσμα ότι ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν σχεδόν ισοβαθμεί με την πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης, την ώρα που ο Μακρόν εμφανίζεται ως ο ξεκάθαρος νικητής στον δεύτερο γύρο.

Η δημοσκόπηση του Elabe, που είδε το φως της δημοσιότητας 1,5 μήνα πριν από τον πρώτο γύρο της 23ης Απριλίου, δείχνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, ένας πρώην τραπεζίτης που υπόσχεται στους Γάλλους τη ρήξη με την παραδοσιακή κεντροδεξιά, εξασφαλίζει το 25,5%, ενώ η Λεπέν το 26%.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα πάρουν το εισιτήριο για τον γύρο της 7ης Μαΐου, ενώ ο Φρανσουά Φιγιόν δεν θα τα καταφέρει συγκεντρώνοντας ποσοστό 19%.

Ωστόσο η Μαρίν Λεπέν θα γνωρίσει την ήττα στον τελικό γύρο με ποσοστό 40% έναντι 60% που θα εξασφάλιζε ο Μακρόν ή ακόμα κι ο Φιγιόν, αν προκρινόταν, βάσει της έρευνας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop Fiducial, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, η Μαρίν Λεπέν θα συγκέντρωνε ποσοστό 26% (-0,5%) των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ενώ ο Μακρόν θα εξασφάλιζε 25% (-0,5%) και ο Φιγιόν το 19%.

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα κέρδιζε την Λεπέν στο β΄ γύρο με 61,5% έναντι 38,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα