Γαλλία:Κάλεσμα για την υποστήριξη και τον σεβασμό της κυριαρχίας του ελληνικού λαού

 

94700-we_are_all_greeks_paris_fpdhofhdf-e1434548659442 (1)

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 18:30 στην Πλατεία Βαστίλης οι Περιφερειακές Ενώσεις CGT – FO – FSU και Solidaires καλούν σε συμμετοχή στη διαδήλωση για την υποστήριξη και τον σεβασμό της κυριαρχίας του ελληνικού λαού

H Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, διότι αποτέλεσε ένα από τα πειράματα εφαρμογής των πολιτικών λιτότητας που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Την περασμένη Παρασκευή, οι τρεις αυτοί θεσμοί παρέμειναν αδιάλλακτοι σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προτείνοντας δυο εναλλακτικές λύσεις: ή την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους ή τίποτα. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε δημοψήφισμα την πρόταση συμφωνίας των δανειστών. Το Eurogroupeαντέδρασε άμεσα αποφασίζοντας να διακόψει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών στις 30 Ιουνίου, χαρακτηρίζοντας το ελληνικό δημοψήφισμα ως “πραξικόπημα”και διώχνοντας από την συνάντηση τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών!

Οι μάσκες έπεσαν. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι για όλα, περιφρονώντας ακόμα και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει μόνος του, έχοντας ως σκοπό να αποτρέψουν την ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης πολιτικής εκτός από αυτήν της λιτότητας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που διεξάγουν έναν αγώνα κατά της επιβολής και εγκαθίδρυσης των φιλελεύθερων πολιτικών που υπονομεύουν τα κοινωνικά δικαιώματα, που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και ευνοούν τον χρηματοοικονομικό τομέα σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων, δεν μπορούν να μείνουν αδρανείς .

Ήδη στις 9 Απριλίου στη μεγάλη διαδήλωση  αλληλεγγύης των τεσσάρων συνδικαλιστικών συνομοσπονδιών (CGT-FO-FSU-Solidaires), εγκαταστήσαμε ένα γιγάντιο πανό που έγραφε «από την Αθήνα στο Παρίσι, σε όλη την Ευρώπη, όχι στις πολιτικές λιτότητας».

Δείχνοντας την υποστήριξή μας προς τον ελληνικό λαό, που με την ψήφο του στις 25 Ιανουαρίου αρνήθηκε τον στραγγαλισμό των πολιτικών της λιτότητας, εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτούς που προσπαθούν να καταλύσουν εκ νέου τη δημοκρατία στην Ευρώπη, μετά από εκείνους που καταψήφισαν το  «σχέδιο Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση»  στη Γαλλία, στην Ιρλανδία και στις Κάτω Χώρες.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για το συνδικαλιστικό κίνημα, που παλεύει για να σταματήσει έναν συστηματικό ιδεολογικό βομβαρδισμό, ο οποίος γίνεται χωρίς καμία βάση και υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατή επιλογή, τόσο στη Γαλλία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ο σεβασμός των δημοκρατικών επιλογών των λαών και η απόρριψη των πολιτικών της λιτότητας είναι τα δύο χαρακτηριστικά συνθήματα των περιφερειακών ενώσεων της περιοχής Ile de France, CGT -FO – FSU- Solidaires, που μας καλούν να συμμετάσχουμε μαζικά σε αυτή την εκδήλωση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα