Βρετανία: Υποχώρησαν οι Συντηρητικοί αλλά διατηρούν το προβάδισμα

Μειώθηκε το ποσοστό των Συντηρητικών υπό την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι μεν κατά τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, μολαταύτα οι Τόρις διατηρούν ευρύ προβάδισμα έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, έδειξε δημοσκόπηση της εταιρείας Kantar που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση αυτή οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν το 44% (-4% σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα), με τους Εργατικούς να αυξάνουν το δικό τους ποσοστό στο 28% (+4%). Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν 11%, το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) στο 8%, ενώ ένα 11% των ψηφοφόρων είναι ακόμη αναποφάσιστο, κατά την έρευνα.

«Παρότι ο ένας στους δέκα πιθανούς ψηφοφόρους ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει, μοιάζει απίθανο οι άνθρωποι αυτοί να ανατρέψουν την εκλογική ισορροπία υπέρ του Εργατικού Κόμματος», επισήμανε ο Λουκ Τέιλορ, επικεφαλής της διεύθυνσης αναλύσεων κοινωνικών και πολιτικών συμπεριφορών στην Kantar.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση περισσότεροι ψηφοφόροι θεωρούν τη Μέι αποφασιστική και καλή διαπραγματεύτρια από όσους θεωρούν το ίδιο για τον ηγέτη των Εργατικών, τον Τζέρεμι Κόρμπιν, παρότι χαρακτηρίζουν τον Κόρμπιν πιο συνδεδεμένο με τον απλό πολίτη.

Η δημοσκόπηση της Kantar έγινε σε δείγμα 1.201 ανθρώπων από την 4η ως την 8η Μαΐου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα