Βενεζουέλα: Σφοδρές συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας με έναν νεκρό(Βίντεο)

Στον απόηχο της διαμάχης που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με επίκεντρο τις εξουσίες του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι αρχές της Βενεζουέλας επιβεβαίωσαν ότι ένας νεαρός άνδρας έχασε την ζωή του χθες Πέμπτη στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και δεσμεύτηκαν ότι θα ερευνήσουν το περιστατικό.

Χιλιάδες αντίπαλοι του προέδρου της χώρας Nicolás Maduro και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης κατέκλυσαν χθες τους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναλάβει τα νομοθετικά καθήκοντα του Κογκρέσου και να άρει την ασυλία των μελών του. Αν και η απόφαση αυτή σύντομα ανακλήθηκε, η αντιπολίτευση κλιμάκωσε τις κινητοποιήσεις στους δρόμους εναντίον του Maduro

Κατά την χθεσινή διαδήλωση ξέσπασαν συγκρούσεις και οι ηγέτες της αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν αργότερα το βράδυ ότι ο Jairo Ortiz πυροβολήθηκε σε συνοικία του Καράκας από τις δυνάμεις ασφαλείας που επιχειρούσαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

«Μπροστά στην χυδαία δολοφονία του νεαρού Jairo Ortiz, διακηρύσσουμε την ακλόνητη καταδίκη μας για αυτή την άθλια ενέργειας» ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter o Tarek Saab, διαμεσολαβητής για το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Maduro ανέφερε χθες σε ένα τηλεοπτικό διάγγελμα ότι οι αρχές προσήγαγαν 30 ανθρώπους που συμμετείχαν στη διαδήλωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα