Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο διέταξε μείωση των τιμών προκαλώντας ελλείψεις σε βασικά αγαθά

Σκηνές χάους επικράτησαν έξω από τα σούπερ μάρκετ στο Καράκας το Σάββατο μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να διατάξει τα καταστήματα να μειώσουν τις τιμές.

Tην ώρα που η οικονομία της Βενεζουέλας χειροτερεύει μέρα με την ημέρα προκαλώντας τεράστιες ελλείψεις σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, οι απελπισμένοι πολίτες της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από τα καταστήματα τροφίμων σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσουν ό,τι προλάβουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κυβέρνηση διέταξε περισσότερα από 26 αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα να μειώσουν τις τιμές τους στα επίπεδα του περασμένου μήνα. Μία μάλλον φιλόδοξη προσπάθεια σε μία χώρα όπου οι τιμές αλλάζουν καθημερινά λόγω της ταχύτατης αύξησης του πληθωρισμού (σ.σ η μεγαλύτερη στον κόσμο).

Τα νέα για τις εκπτώσεις διαδόθηκαν αστραπιαία, οδηγώντας εκατοντάδες ανθρώπους στους δρόμους πριν ξημερώσει.  Όταν ένα από τα μεγαλύτερα σούπερ μάρκετ του ανατολικού (και πλουσιότερου) Καράκας δεν άνοιγε τις πόρτες του για αρκετές ώρες, ο κόσμος άρχισε να χτυπάει τα ρολά της εισόδου.

«Πεινάμε! Θέλουμε φαγητό!» φώναζε το συγκεντρωμένο πλήθος, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρίες, ακόμη και μωρά.

Eπικριτές του Μαδούρο τον κατηγορούν ότι «παίζει με τη φωτιά» σε αυτή την πλούσια με κοιτάσματα πετρελαίου χώρα, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε τρία γεύματα την ημέρα και τα περιστατικά υποσιτισμού βρίσκονται σε άνοδο.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα