Α. Χαρίτσης: Να αποδειχτεί έμπρακτα η αναγνώριση των προσπαθειών της ελληνικής πλευράς

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη σύνοδο εξαγωγών (Export Summit) για τα δίκτυα μεταφορών και διανομής, που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), υπογράμμισε:

“Είναι πλέον η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και οι διεθνείς παράγοντες, που το τελευταίο διάστημα αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς, να αποδείξουν έμπρακτα αυτή την αναγνώριση και να δώσουν τη δυνατότητα για μια συνολική συμφωνία που θα διευθετεί και το βασικό δομικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι το ζήτημα του χρέους και θα δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική οικονομία, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια, να γυρίσει επιτέλους σελίδα και όλες αυτές οι προσπάθειες που γίνονται από το κεντρικό κράτος, από την αυτοδιοίκηση, τους παραγωγικούς φορείς, τις ίδιες τις επιχειρήσεις, να μπορέσουν να πιάσουν τόπο”.

Ο κ. Χαρίτσης, χαρακτήρισε πάρα πολύ κρίσιμη τη σημερινή μέρα για την ελληνική οικονομία, καθώς σε λίγες ώρες ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο και όπως είπε, εκεί η κυβέρνηση δίνει μια εθνική μάχη για την υπεράσπιση της ελληνικής οικονομίας. “Η ελληνική κυβέρνηση αλλά κυρίως η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία έχουν κάνει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει περισσότερα από όσα προβλέπει η συμφωνία”, είπε και πρόσθεσε: “σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με αμείωτη ένταση”.

Εξήγησε, ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της ένα κολοσσιαίο έργο που και τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεργασία με τους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους παραγωγικούς φορείς και τους οικονομικούς φορείς ώστε να γυρίσει σελίδα η ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, σε χαιρετισμό της προς τη σύνοδο, επισήμανε ότι “μια νέα εποχή ξημερώνει για τη χώρα μας γιατί όποια και αν είναι η έκφραση του σημερινού Eurogroup είναι σίγουρο ότι μπαίνουμε οριστικά πλέον σε μια πορεία που οδηγεί έξω από το δρόμο της ασάφειας, της παραπληροφόρησης που τόσα χρόνια υπομένουμε”. “Η φήμη και η αξιοπιστία της χώρας μας, με τις θυσίες όλων μας και με τις πολιτικές αποφάσεις που λάβαμε, ανακτάται σε διεθνές επίπεδο. Η τριμερής σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι μια απτή απόδειξη” πρόσθεσε η κ. Τσαρουχά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα