Α. Τσελέντης: Δεν αναμένουμε άμεσα νέο μεγαλύτερο σεισμό

Την εκτίμηση πως ο χθεσινός σεισμός των 4,4 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα ήταν ο κύριος εξέφρασε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Άκης Τσελέντης, συνδέοντας τη δόνηση αυτή με την προσεισμική, όπως τη χαρακτήρισε, ακολουθία της 9ης Ιανουαρίου.

«Εγώ τότε δεν έκανα καμία δήλωση, δεν είχαμε κάτι που να δείχνει πως οι σεισμοί θα τελείωναν εκεί» σχολίασε ο κ. Τσελέντης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε πως όλη τη νύχτα το Γεωδυναμικό κατέγραψε τουλάχιστον 15 σεισμούς με τον μεγαλύτερο να φτάνει τους 2,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και πως δεν παρατηρήθηκε μετατόπιση προς άλλα ρήγματα.

«Περιμέναμε με την έκκληση ραδονίου ότι θα συμβεί κάτι και εκτιμώ ότι μπορεί να έχουμε κι άλλο σεισμό ίδιου μεγέθους. Παρακολουθούμε φυσικά και την μετασεισμική ακολουθία, εάν “κολλήσει”, σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε κι έναν σεισμό λίγο μεγαλύτερο, της τάξης των 4,5 Ρίχτερ», είπε ο καθηγητής.

Ο κύριος Τσελέντης εξήγησε τέλος, πως το «μεγάλο πείραμα» στον ανατολικό Κορινθιακό έχει να κάνει με το ρήγμα των Αλυκονίδων, που έχει πολύ καιρό να δώσει μεγάλο σεισμό. «Κάποια στιγμή θα γίνει και εκεί και ελπίζουμε να τον πιάσουμε», είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα