Αρχίζει η αντιτρομοκρατική αναβάθμιση του Πύργου του Eiffel

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου των Παρισίων η εκκίνηση των εργασιών για την αντιτρομοκρατική αναβάθμιση του πλέον τουριστικού μνημείου στον κόσμο.

Αναλυτικότερα, εχθές εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου των Παρισίων η αντιτρομοκρατική αναβάθμιση του Πύργου του Eiffel η οποία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2020 και περιλαμβάνει 3 φάσεις.

Η πρώτη φάση του έργου περιλαμβάνει την εγκατάσταση αλεξίσφαιρου τοίχους τόσο στον χώρο αναμονής των επισκεπτών στη βάση του Πύργου όσο και στις σκάλες και τους ανελκυστήρες μέχρι την κορυφή. Το συγκεκριμένο έργο αναμένεται να κοστίσει 30 εκατ. ευρώ και θα έχει περαιωθεί μέχρι τα μέσα του 2018.

Οι επόμενες δύο φάσεις του έργου περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των ανελκυστήρων και την εγκατάσταση ειδικών εξαιρετικά προηγμένων συστημάτων ελέγχου στις εισόδους του εμβληματικού μνημείου της Γαλλικής Πρωτεύουσας.

Σημειώνεται πως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν λάβει χώρα στη Γαλλία, τόσο στο Παρίσι όσο και στη Νίκαια ένοπλη ειδική μονάδα των Γαλλικών αρχών εκτελεί επί 24ωρου βάσεως περιπολίες και ελέγχους στον Πύργο ο οποίος υποδέχεται περίπου 7 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα