Αρνητικές οι τάσεις στις ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες σήμερα στον απόηχο της πρώτης για φέτος πτώσης της Wall Street την Τετάρτη και ενώ οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα στην Ιαπωνία, καθώς η περίοδο ανακοίνωσής τους έχει ξεκινήσει.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξης του 0,39%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε κατά 0,48% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε απώλειες της τάξης του 1,37%.

Αντίθετα ανοδικά κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,03% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να κινείται οριακά πάνω κατά 0,02%. Απώλειες 0,47% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται σήμερα και σε χθεσινό δημοσίευμά του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο ανώτεροι κρατικοί αξιωματούχοι Κίνας κατέθεσαν πρόταση να επιβραδυνθούν ή και να σταματήσουν οι αγορές αμερικανικών ομολόγων από την ασιατική χώρα.

Η είδηση έρχεται την ώρα που ήδη καταγράφεται sell off στις διεθνείς αγορές ομολόγων εν μέσω ενδείξεων ότι οι παγκόσμιες τράπεζες αρχίζουν να αποσύρονται από τις αγορές ομολόγων μετά από χρόνια έκτακτων μέτρων στήριξης της οικονομίας. Η απόδοση στα 10ετή αμερικανικά Treasuries ενισχύεται για πέμπτη διαδοχική ημέρα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον περυσινό Μάρτιο.

Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0,03% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να κινείται οριακά πάνω κατά 0,02%. Απώλειες 0,47% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα