Αργεντινή: Συγκρούσεις μεταξύ απεργών και αστυνομίας(Φώτο+Βίντεο)

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Αργεντινή που πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας, στα πλαίσια της πρώτης γενικής απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα, διαδηλωτές  συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

 

Οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίσαν νερό υπό πίεση και δακρυγόνα για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους που είχαν αποκλείσει τον Παναμερικανικό Αυτοκινητόδρομο. Στο Μπουένος Άιρες οι συνήθως πολύβουοι δρόμοι σήμερα ήταν μισοάδειοι ενώ καταστήματα και επιχειρήσεις κατέβασαν ρολά.

Οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων, εκπαιδευτικοί, εργάτες εργοστασίων και εργαζόμενοι στα αεροδρόμια, αλλά και τελωνειακοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που ξεκίνησε τα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.

«Δεν υπάρχουν τελωνειακοί εδώ κι έτσι δεν θα γίνουν εισαγωγές ή εξαγωγές σήμερα» εξήγησε ο Γκιγιέρμο Βάντε, ο διευθυντής του εμπορικού επιμελητηρίου στο Ροσάριο.

Ο Μάκρι ανέλαβε κατήθηκοντα τον Δεκέμβριο του 2015. Μεταξύ άλλων, προχώρησε σε περικοπές των κρατικών δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων στο φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί στα ύψη ο λογαριασμός για τη θέρμανση των νοικοκυριών.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης αυξήσεις στους μισθούς που να καλύπτουν τον πληθωρισμό ο οποίος πέρσι ανερχόταν στο 40% ενώ φέτος εκτιμάται ότι θα φτάσει στο 20%.

«Η κατάσταση είναι δραματική» είπε ο Χούλιο Πιουμάτο, ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. «Ο πλούτος συγκεντρώνεται στα χέρια λίγων με τον ίδιο ρυθμό που αυξάνεται η φτώχεια. Χρειάζεται κατεπειγόντως λήψη μέτρων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ένας στους τρεις Αργεντίνους είναι φτωχός», εξήγησε.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα