Απόρριψη κάθε ενδεχόμενου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

merkel-1

Η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD  αναφερόμενη στο ελληνικό χρέος τόνισε ότι θεωρεί διαπραγματεύσιμες  τις ελαφρύνσεις χρέους με την μορφή μεγαλύτερων χρόνων αποπληρωμής των δανείων και χαμηλότερων επιτοκίων,αλλά απορρίπτει  για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο ενός «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα όπως επισήμανε  «Αυτό δεν γίνεται στην νομισματική ένωση»ενώ αναφερόμενη στο Grexit τόνισε« ότι η επιλογή ήταν στο τραπέζι,αλλά εμείς αποφασίσαμε για μια άλλη (επιλογή)»ενώ συμπληρώνει «Υπάρχει μια εντολή για διαπραγματεύσεις για νέα βοήθεια για την Ελλάδα και τώρα πρέπει να γίνει γρήγορα διαπραγμάτευση για ένα νέο πακέτο βοήθειας».

Αναφορικά με  τις φήμες που θέλουν την ίδια και τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να έχουν διαφορετικές απόψεις για την ελληνική κρίση, η κυρία Μέρκελ τις απορρίπτει κατηγορηματικά και σημειώνει ότι δεν θέλει να συνεχίσει αυτή την συζήτηση: Διαμάχη για την πορεία στην κρίση με την Ελλάδα δεν υπάρχει, επιμένει. «Σε μένα δεν ήρθε κανείς να μου ζητήσει την παραίτησή του», δηλώνει και προσθέτει ότι «ο υπουργός Οικονομικών τώρα θα κάνει τις διαπραγματεύσεις, όπως κι εγώ». Αντίστοιχα υποβαθμίζει και τις υποθέσεις περί διαμάχης μεταξύ του κ. Σόιμπλε και του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ: «Εμείς τώρα θα εργαστούμε από κοινού στον συνασπισμό αλλά και στο κόμμα», σημειώνει, ενώ, ερωτώμενη σε σχέση με τις διαρροές από τους βουλευτές του κόμματός της κατά την ψηφοφορία της Παρασκευής για το ελληνικό πρόγραμμα, περιορίζεται να δηλώσει ότι «υπάρχει η πλειοψηφία και μόνο αυτό μετράει».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα