Ανυποχώρητη η Τουρκία για την αγορά των S-400

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε ζωντανή εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού της Τουρκίας ανέφερε ότι η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω όσον αφορά την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης της γειτονικής χώρας trt.net.tr, ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι «Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής υπέβαλαν την πρώτη τους πρόταση για τα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot, αλλά είναι κατά των S-400 που θα πάρουμε από τη Ρωσία».

«Δεν προσπαθούμε να υπερασπιστούμε μια συμφωνία που έχουμε κάνει με τη Ρωσία. Χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή αντιαεροπορικό σύστημα. Μπορεί στο μέλλον να πάρουμε και Patriot. Σε τελική ανάλυση κάνετε εμπόριο, πλέον υπάρχει μια Τουρκία που δεν δέχεται επιβολές».

Είμαστε διαφανείς έναντι των ΗΠΑ, ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και σημείωσε τα παρακάτω:

«Είχαμε ανάγκη, το ζητήσαμε δεν μας το δώσατε. Αυτή είναι και η άποψη του ΝΑΤΟ, ότι “οι νατοϊκοί σύμμαχοι μπορούν να πάρουν όποιο αντιαεροπορικό σύστημα θέλουν”. Άλλωστε υπάρχει μια συμφωνία (με τη Ρωσία για τα S-400) που έχει ολοκληρωθεί, δεν ξεχνάμε ποτέ την υπόσχεση που έχουμε δώσει. Άλλωστε η συμφωνία για τα S-400 πάει τέλειωσε. Μπορεί να συμφωνήσουμε με τις ΗΠΑ για τα Patriot αλλά αν υπάρξουν επιβολές στο θέμα των S-400, δεν γίνεται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα