Ανοδικές τάσεις στις Ασιατικές αγορές

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τον ιαπωνικό Nikkei να καταγράφει άνοδο άνω του 1% καθώς οδεύει να τερματίσει ένα αρνητικό σερί έξι διαδοχικών πτωτικών συνεδριάσεων.

Ο ιαπωνικός δείκτης ενισχύεται 1,5% στις 22.351,12 μονάδες μετά την χθεσινή του βουτιά σε ποσοστό 1,6%. Από το υψηλό 25 ετών που σημείωσε την προηγούμενη Τρίτη ωστόσο ο δείκτης χάνει συνολικά πάνω από 3% μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών.

Τα κέρδη για τον ιαπωνικό δείκτη έρχονται παρά την ενίσχυση του γεν, με το δολάριο να διαπραγματεύεται στα 113,07 γεν σε σύγκριση με 113,21 γεν το βράδυ της Τετάρτης.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε μικρά κέρδη 0,2% τερματίζοντας το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τις 5 Μαΐου όταν η αγορά υποχώρησε για τέσσερις διαδοχικές ημέρες.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αυστραλία έδειξαν ότι η ανεργία υποχώρησε περαιτέρω τον Οκτώβριο στο 5,4% από 5,5% τον Σεπτέμβριο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,7%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite περιορίζει τις απώλειες του και χάνει αυτή την ώρα 0,1%, ενώ ο Shenzhen ενισχύεται 0,5%.

Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι εξερχόμενες άμεσες επενδύσεις τους πρώτους 10 μήνες του έτους υποχώρησαν 40,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο στα 86,31 δισ. δολ. μετά την απόφαση του Πεκίνου να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των “ανορθολογικών επενδύσεων”.

Στην Ταιβάν ο Taiex χάνει 0,2%, ενώ στην Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται 0,5%. Στη Νέα Ζηλανδία ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα