Ανοίγει τώρα την πόρτα της εξόδου στους διαφωνούντες ο Π.Καμμένος

Τη στιγμή που φαίνεται  ότι το «μέτωπο» με τον Νίκο Κοτζιά κλείνει έστω και προσωρινά, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ανοίγει ένα νέο, τη φορά αυτή εσωκομματικό και πολύ πιο έντονο.

Επιμένοντας στη θέση «δεν υπερψηφίζουμε για κανέναν λόγο τη Συμφωνία των Πρεσπών», ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιχειρεί μια εσωκομματική “κάθαρση”, θεωρώντας ότι είναι ο μόνος τρόπος πολιτικής επιβίωσης, αφού απευθύνεται στους… Μακεδονοκλάστες, όπως είπε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ, τους οποίους διόρισε σε υπουργικούς θώκους και όψιμα του ασκούν κριτική…

Ο λόγος βέβαια για τον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία, όπως και για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, αλλά και την Έλενα Κουντουρά που φαίνεται να προσανατολίζεται προς την ίδια κατεύθυνση.

Με μία άνευ προηγουμένου ρητορική εναντίον των διαφωνούντων του «δεν ψηφίζουμε» και υπό τους ήχους του τραγουδιού «Καλάσνικοφ» του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, ο Πάνος Καμμένος τους έδειξε την πόρτα της εξόδου, λέγοντας πως «σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις-κλειδιά. Αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στο κόμμα. Σας το υπόσχομαι. Τελειώσανε. Καλό ταξίδι τούς λέμε».

Κουίκ: Υπηρετώ την πολιτική του πρωθυπουργού

Η απάντηση των…ταξιδιωτών Τέρενς Κουίκ και Θανάση Παπαχριστόπουλου , που δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, ήρθε μέσω δήλωσής τους στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τον μεν υφυπουργό Εξωτερικών να δηλώνει αρχικά «ουδέν σχόλιο» και στη συνέχεια να τονίζει «υπηρετούσα και υπηρετώ την εξωτερική πολιτική της χώρας μου όπως αυτή καθορίζεται από τον πρωθυπουργό, πλέον και υπουργό Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα».

Ο δε βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος τόνισε λιτά πως «η θέση μου είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Θα ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών όποτε αυτή έρθει στη Βουλή, διότι είναι σωστή και διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα