Αγωνίας συνέχεια για την πυρκαγιά στην Εύβοια (βίντεο)

Μια εξαιρετικά δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες στην Εύβοια καθώς οι επιχειρήσεις για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Από τα ξημερώματα της Δευτέρας τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη ξεκίνησαν και πάλι τις ρίψεις νερού από αέρος ενισχύοντας τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Για την ώρα υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς και σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Το σημείο ωστόσο δεν ευνοεί το έργο των πυροσβεστών καθώς η περιοχή είναι πολύ δύσβατη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν οχήματα και να επιχειρήσουν από το έδαφος.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε ο Δήμαρχος

Παράλληλα, ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρησμό.

«Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» είπε ο κ. Ψαθάς που δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στη μέρα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας

Ο δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων Εύβοιας κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, με τον πρωθυπουργό να βρίσκεται σε συνεχή ενημέρωση.

Συνεχής η ενημέρωση του Αλέξη Τσίπρα

Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν την Κυριακή οι παιδικές κατασκηνώσεις Λελούδα, στη Δάφνη Νεροτριβιάς Ευβοίας και τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Στο πρώτο, ωστόσο, κάηκαν κάποιες αγροικίες, όταν οι φλόγες περικύκλωσαν τον οικισμό.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα