Έρευνα του Αρ. Πάγου για τις δηλώσεις Σκουρλέτη σχετικά με τη ΔΕΗ

Έρευνα δρομολογήθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών στον ΣΚΑΪ Πάνου Σκουρλέτη, περί “στημένου διαγωνισμού στη ΔΕΗ” μετά την αναφορά που υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου οι υπεύθυνοι τομεάρχες Δικαιοσύνης και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για όσα τις ανέφεραν οι δύο τομεάρχες, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κων. Σκρέκας, οι οποίοι έδωσαν στην κυρία Δημητρίου πλήρη φάκελο με τις δηλώσεις του υπουργού, περί “ρεσάλτου στη δημόσια διοίκηση” και “βαποράκια συμφερόντων” και άλλα, στα οποία περιέλαβαν και τη σχετική ερώτηση που έχει καταθέσει για το θέμα της ΔΕΗ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

Mιλώντας στον σταθμό μας, στις 29 Μαρτίου, ο υπουργός είχε αναφέρει ότι ένας διαγωνισμός είναι στημένος όταν “σε αναγκάζουν να πουλάς σώνει και καλά μέχρι το τέλος Ιουλίου του 2018”. “Είναι  σα να παίζεις χαρτιά, και να σου έχουν πει εξαρχής ότι το πρωί θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε μάλιστα πως στελέχη των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών θέλουν να κάνουν ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία, κάνοντας λόγο για “βαποράκια συμφερόντων”. “Δεν μπορεί να το αποδείξω αυτό, αλλά είναι πολιτική εκτίμηση” διευκρίνισε ο υπουργός.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα