Έρευνα: Η διατροφή που αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης από καρκίνο

Οι βασικές συστάσεις σε όσους διαγιγνώσκονται με καρκίνο, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων άσκηση και υγιεινή διατροφή.

Ο οργανισμός των καρκινοπαθών υφίσταται μεταβολικές αλλαγές που επηρεάζουν τις ανάγκες για πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα.

Στόχος είναι η εξασφάλιση διατροφικής ισορροπίας και κάλυψης των διαφορετικών κατά περίσταση αναγκών.

Νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η υιοθέτηση ισορροπημένης, υψηλής ποιότητας διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς με καρκίνο.

Ο Ashish Deshmukh από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα δήλωσε ότι το εύρημα, σύμφωνα με το οποίο η συνολική διατροφή, παρά συγκεκριμένα συστατικά, μπορεί να επηρεάσει την πρόγνωση ασθενών με καρκίνο, προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές.

Η συνολική διατροφή, εξήγησε, ήταν μια διατροφή ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, με μεγάλη ποικιλία φρούτων, λαχανικών, προϊόντων ολικής άλεσης, πρωτεϊνών και γαλακτοκομικών.

Έρευνα 17 χρόνων

Οι ερευνητές εστίασαν στη διατροφή 1.200 ανθρώπων με καρκίνο οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια.

Στη διάρκεια της μελέτης, οι μισοί είχαν πεθάνει.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ωστόσο, ότι όσοι είχαν υιοθετήσει το πιο υγεινό και θρεπτικό διατροφικό μοντέλο είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους ακολουθούσαν άλλη διατροφή.

Η έρευνα έδειξε σύνδεση αλλά όχι σχέση αιτίας-αποτελέσματος.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο JNCI Cancer Spectrum.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα