«Έπεσε» η δημοτικότητα του Μακρόν 10 μονάδες μέσα σε ένα μήνα

Μεγάλη πτώση παρουσίασε η δημοτικότητα του Εμανουέλ Μακρόν τον Ιούλιο, καθώς μόνο το 54% των πολιτών δηλώνουν ικανοποιημένοι από εκείνον.

Ο Γάλλος πρόεδρος «έχασε» δέκα ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ifop που δημοσιεύει η Le Journal du Dimanche.

Πτώση κατέγραψε και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, από το 64% στο 56%.

Σε ό,τι αφορά τον Μακρόν, το 47% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι «μάλλον ικανοποιημένο» (από ένα 54% τον Ιούνιο) και το 7% «πολύ ικανοποιημένο» (από 10% τον Ιούνιο), κάτι που σημαίνει ότι αθροιστικά στις δύο κατηγορίες η πτώση της δημοτικότητάς του έφθασε τις δέκα μονάδες.

Ταυτόχρονα, το σύνολο των δυσαρεστημένων αυξήθηκε από το 35% τον Ιούνιο στο 43% τον Ιούλιο, αν συνυπολογιστούν οι «πολύ δυσαρεστημένοι» (15% τον Ιούλιο, από 12% τον Ιούνιο) και οι «μάλλον δυσαρεστημένοι» (από 23% στο 28%). Το 3% των ερωτηθέντων δεν εξέφρασε γνώμη, από το 1% τον περασμένο μήνα.

Για τον πρωθυπουργό Φιλίπ, το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε «μάλλον ικανοποιημένο» (από 59% έναν μήνα νωρίτερα) και το 4% «πολύ ικανοποιημένο» (-1%). Το 27% του δείγματος δήλωσε «μάλλον δυσαρεστημένο» (+3%) και το 10% «πολύ δυσαρεστημένο» (+2%). Το ποσοστό όσων δεν απάντησαν αυξήθηκε από το 4% στο 7%.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα