Ένοπλη επίθεση στο Παρίσι με 3 νεκρούς (Live εικόνα+Φώτο)

Ο αρχές ασφαλείας της Γαλλίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, μετά από την ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα σε αστυνομικούς και άγνωστο αριθμό ενόπλων, στα Ηλύσια Πεδία, στο κέντρο του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 2 αστυνομικοί είναι νεκροί ενώ ένας ακόμη τραυματίας. Νεκρός φέρεται να είναι και ένας εκ των δραστών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες γαλλικών ΜΜΕ ένας δεύτερος δράστης καταδιώκεται.
Δημοσιογράφος του Reuters ανέφερε ότι έχει σηκωθεί ελικόπτερο πάνω από τη περιοχή.
Η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε στην μεγαλύτερη λεωφόρο του Παρισιού, στην καρδιά της πρωτεύουσας, γύρω στις 21:45 και ξέσπασαν στη γωνία της οδού που βρίσκεται το διάσημο εστιατόριο  Fouquet’s.
Εκατοντάδες άνθρωποι που περπατούσαν στην τεράστια λεωφόρο εκείνη τη στιγμή έπεσαν στο έδαφος για να σωθούν και επικράτησε χάος.
Μεγάλη αστυνομική δύναμη έφτασε γρήγορα επί τόπου και η λεωφόρος Ηλυσίων Πεδίων άδειασε σε λίγα λεπτά. Η αστυνομία του Παρισιού συμβουλεύει τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή.

Νωρίτερα οι αστυνομικές αρχές έκαναν λόγο για μια πιθανότατα “τρομοκρατική ενέργεια”, αλλά τρεις πηγές της αστυνομίας άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο η επίθεση να ήταν μια απόπειρα ένοπλης ληστείας. Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τα πυρά του δράστη την ώρα που εκείνος βρισκόταν μέσα στο όχημα του σταματημένος στον κόκκινο σηματοδότη.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ένας άνδρας βγήκε από το όχημα του και άρχισε να πυροβολεί με ένα «καλάσνικοφ» προς τον αστυνομικό

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του real.gr Μαρία Δεναξά υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για δεύτερο ύποπτο ο οποίος κρύβεται σε υπόγειο κοντά στην περιοχή της επίθεσης.

Δημοσιογράφος του καναλιού France24 δήλωσε ότι το επεισόδιο θύμισε τις τραγικές τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν ήδη πλήξει το Παρίσι και άλλες γαλλικές ή ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα