Έναρξη διαδικασίας για εξαγωγή ελληνικών φρούτων στην Κίνα

froyta-640

Tο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απέστειλε στην αρμόδια κινεζική αρχή AQSIQ τους φακέλους που αφορούν στην έναρξη διαδικασίας για την εξασφάλιση δυνατότητας εξαγωγής τεσσάρων ειδών ελληνικών φρούτων στην Κίνα.

Συγκεκριμένα,, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, εκτός από το ακτινίδιο που οι εξαγωγές του στην Κίνα έχουν εγκριθεί από το 2012, αναμένεται να ανοίξει η αγορά της Κίνας και για τα επιτραπέζια σταφύλια, τα δαμάσκηνα, τα κεράσια και τα πορτοκάλια.Έτσι,σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το σχετικό ενδιαφέρον από την πλευρά των εξαγωγέων και τα αιτήματα εξαγωγής εκκρεμούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τα τεχνικά προβλήματα ξεπεράστηκαν και τα επίσημα αιτήματα κατατέθηκαν στην κινεζική αρχή.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, ανάλογα αιτήματα και ενδιαφέρον για εξαγωγές νωπών φρούτων υπάρχουν και για άλλες τρίτες χώρες (π.χ. Ινδία, Κορέα, κλπ) και οι ελληνικές αρχές θα ανταποκριθούν προς όφελος των ελληνικών εξαγωγών και της εμπορικής διεξόδου των Ελλήνων παραγωγών και συσκευαστών/εξαγωγέων, ιδιαίτερα μετά και την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα