Άνοδος στις Ασιατικές αγορές με στήριξη από πετρέλαιο και χαλκό -Εξαίρεση η Ιαπωνία

Άνοδο σημειώνουν σήμερα οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες με εξαίρεση την Ιαπωνία, βρίσκοντας στήριξη στο ράλι που κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα το πετρέλαιο και ο χαλκός. Ο όγκος συναλλαγών είναι ισχνός ενόψει της πρωτοχρονιάτικης αργίας.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 0,59%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύεται κατά 0,3% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημειώνει κέρδη ύψους 0,31%.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,65%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται ανοδικά κατά 0,8%. Ισχυρά κέρδη 1,26% και για τον Kospi στη Νότια Κορέα.

Στο μέτωπο των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο ενισχύθηκε σε υψηλό 2,5 ετών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εν μέσω ανησυχιών για νέες διαταραχές στην προσφορά μετά από μία έκρηξη σε αγωγό που καταλήγει στο λιμάνι Ες Σίντερ της Λιβύης. Την ίδια ώρα, ενώ το ράλι του χαλκού κάνει μια μικρή παύση, εντούτοις το μέταλλο εξακολουθεί να κινείται σε υψηλό τεσσάρων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι με μικρά κέρδη έκλεισε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο βάζοντας τέλος στο διήμερο πτωτικό σερί. Το κλίμα σήμερα στην Wall Street ήταν υποτονικό, καθώς πολλοί επενδυτές συνεχίζουν τις διακοπές τους και θα επιστρέψουν με το νέο έτος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα