Άνοδος και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ανοδικά συνεχίζει και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, θέτοντας τις βάσεις για το 6×6 των κερδών, ενώ επιτρέπει τις διορθώσεις σε επιλεγμένους τίτλους με την αναπροσαρμογή των χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,51% στις 787,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,48% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.046,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,10% στις 865,85 μονάδες.

Η αγορά δείχνει να συντηρεί σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα τη συναλλακτική της δραστηριότητα, αν και μετράμε αντίστροφα για τις αργίες των Χριστουγέννων. Τα ελληνικά χαρτοφυλάκια, τα οποία αυτές τις ημέρες κλείνουν το έτος, βρίσκονται σε έντονη κινητικότητα, μιας και η ραγδαία μείωση του κινδύνου χώρας έχει προκαλέσει σημαντικές αναθεωρήσεις στρατηγικής.

Τον παράγοντα αυτό τονίζουν και αρκετές χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr. Όπως αποτυπώθηκε πρόσφατα και στην αγορά ομολόγων, ο πολιτικός κίνδυνος έχει περιοριστεί σημαντικά για τη χώρα μας, γεγονός που αφαιρεί μια πολύ σημαντική πηγή ανησυχίας για το νέο έτος, το οποίο θα είναι πλούσιο σε εξελίξεις.

Άλλωστε το καλοκαίρι του 2018 αναμένεται η Ελλάδα να μπει στην τελική ευθεία όχι μόνο για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης, αλλά και της απόφασης των πιστωτών για το χρέος. Εάν οι συνθήκες υποδηλώνουν πολιτική σταθερότητα και διατήρηση της αναπτυξιακής τροχιάς, τότε οι προϋποθέσεις έχουν δημιουργηθεί για την αποφασιστική ανάκαμψη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.

Αυτές οι πιθανές εξελίξεις ενσωματώνονται αυτές τις ημέρες από αρκετά χαρτοφυλάκια που έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ακόμη και αν ο τραπεζικός κλάδος γνωρίζουν όλοι ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους. Αλλά το τοπίο σε αυτόν τον “πολύπαθο” κλάδο δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει πριν από την ολοκλήρωση των stress test.

Στο ταμπλό τώρα, η μετοχή του Σαράντη, αν και με μικρό ακόμη όγκο, σημειώνει κέρδη 3,05%, με τις Eurobank, Λάμδα, Grivalia, Folli Follie και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΕΕΕ και Motor Oil.

Στον αντίποδα, ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και Τιτάν, αν και οι απώλειες δεν ξεπερνούν το 0,7%. Χωρίς μεταβολή οι Jumbo και Aegean.

 

πηγή capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα